Рибата, след като се изчисти, измие н обезкости, се разполовява надлъж, а след това всяка половинка се разделя напречно още на две. Получените парчета се посоляват и се намазват отвътре с масло. Върху всяко парче риба се слага парче морков и стрък магданоз, които се поръсват с черен пипер и сол. Така приготвените филета се увиват на рула, които се стягат с конец или се прикрепват с клечка за зъби. Нареждат се в съд и се заливат с бульон, приготвен чрез варенето на остатъците от рибата, морковите, лук, сол и черен пипер. Към бульона се сипва и виното. Филетата се варят 15 минути. Приготвя се ореховият сос но следния начин: счукват се в гаванка скилидките чесън. Разбъркват се с част от маслото. Прибавят се ореховите ядки и се счукват. Сипва се кипящият бульон, в който са се варили филетата. Сосът се бърка, докато се уеднакви.Опитва се на киселина и се излива върху наредените в чиния филета. Поднася с пържени триъгълници хляб.
Украсява се богато със задушени цели гъби.